《《物象》OBJECT IMAGE》
作品简介:
这是一个办公空间设计项目,设计师企图模糊空间的功能性指向性,把它打造成一个富有亲和力的场所,它具备艺术馆的品质感,人与物在其中变换交织,空间氛围跟着自然光线的变化持续,保持某种未完成状态。 This is an office design project,the designer has attempted to obscure?the functionality?of the space?and make it a friendly, laid-back space. It has the quality?of a museum?and is a space in which people and things transform and intertwine together. The atmosphere?of the space?changes continuously with the change in natural light, and?keep some kind of unfinished status. 平面功能区主要由入口处外通道及功能区内通道来连接,而处于内外通道之间的多功能柜体一方面作为入口与办公区的一个遮挡与缓冲,其次将共享水吧功能及灯具集合在柜体造型中,它整体以一种装置感的形态出现。将共享功能设置在公共通道区域起到了激发员工之间交流的作用。 The plane functional area is mainly connected by the passageway outside the entrance and the passageway in the functional area, and the multifunctional cabinet between the passageway inside and outside serves as a shelter and buffer of the entrance and office area on the one hand, and then collects the function of sharing water bar and lamps and lanterns in the cabinet put oneself in another's position modelling, its whole appears with the form of a kind of device feeling. The sharing function is set up in the public channel area to stimulate communication among employees. 办公区公共通道一侧采用通透玻璃材质,意在最大限度地收集自然光线。自然光线,作为平面规划的重要线索,它连接空间里的一切要素。在光线的作用下,材质,色彩,艺术等清晰呈现。 One side of the public passage of the office area is made of transparent glass, which is intended to maximize the collection of natural light. Natural light, as an important clue in the plan, connects all the elements in the space. Under the action of light, material, color, art and other clearly present. 设计者在满足基本功能需求的前提下,尝试去呈现空间的艺术性,当代性及永恒性。 Under the premise of meeting the basic functional requirements, the designer tries to present the artistic, contemporary and eternal nature of the space.