《金地杭州都会风华售楼处 Gemdale · Hangzhou China Chic Sales Center 》
作品简介:
都会风华售楼处坐落于诗意栖居的杭州,设计脱胎于电影艺术的蒙太奇手法,通过对不同空间的分切和组合,实现时空再造。新颖与传统,东、西方有序的链接,将建筑,景观,室内的景象做出了完美的调和。 一步一景,镜头从现代风格的建筑立面缓缓切换到涵有东方之神韵仪式感的场景中来,空间上的转换对比让逐渐敞开的感官细细品味。进入大厅,纵向空间的金属帘映入眼帘,通过金属的硬朗和弧面的形态构成,让有机的分割自由的表达,既对立又协调。仿佛拿捏过的留白与光影,叙述着不连贯和节奏的跳跃。接待台上的古铜色迎客松以君子之姿,迎四方宾客。 展示区以中轴为制,沙盘区,书吧,洽谈区沿轴线展开,大厅天花叠级而上,延伸了整个空间,渐入佳境。随着空间序列的变化演绎着‘楼阁朦胧烟雨中’。拾山水情境,取自然之元素,动感的流线形态与时尚的古铜演绎显得浑然天成。 休息区用不同质感的灰色塑造空间层次,亦今亦古,遐想无限。物与形相融、情与景相通,形成轻松舒适,幽静祥和的意境空间;内与外共处,亲近自然,放慢生活的同时,清澈人文气息与淡雅交织,方正之间回响自然的呼吸与声响。 Elements of points, lines and planes were cut, arranged and ingeniously utilized in the space. The solid metal curtain, combined with its curved shape, make the space full of flexibility and free expressions. Various gray and artistic marbles, bronze-color grained stainless steel, and metal curtain were used as main materials. The dynamic lines as well as the stylish interpretation of bronze add an artistic, humanistic and vigorous ambience to the space. The project is located in Hangzhou, China, a city with poetic living environments. By taking cues from the montage approach in film art, the designers cut, partitioned and combined different spaces to realize spatial reorganization. The orderly connection between the old and new, as well as Oriental and Western elements, rendered the perfect blend of architecture, landscape and interiors. Step by step, the view slowly switches from the modern fa?ade of the building to the interior space awash with Oriental charm and a sense of formality. The contrast and transition of spaces allow visitors to have varying sensory experiences. Entering the lobby, the metal curtain that spreads vertically leaps into eyes. Its solid texture and curved shape contrast yet coordinate with each other, showing flexibility. The interior surfaces are simplistic. And the light and shadows were specially considered in the design, giving the space a sense of incoherence and rhythm. The bronze pine tree on the reception desk is like a gentleman, welcoming and greeting guests from different places. The display area was designed based on a central axis, with the model display area, book bar, and negotiation area arranged along the axis. The ceilings of the lobby rise gradually, which extend the entire space. A scene of “pavilion amongst the misty rain” is presented via the change of spatial sequence. The utilization of landscape scenarios and natural elements, the dynamic lines, and stylish interpretation of bronze, all seem so natural and harmonious. In the resting area, different gray hues produce a sense of layering, and the traditional and modern elements are perfectly combined, which captures boundless imagination. Items and forms blend, emotions and scenes connect, thereby rendering a relaxing, comfortable and peaceful artistic space. The interior and outside space coexist, bringing visitors closer to nature and slowing down the pace of life. With humanistic ambience intertwining with elegancy, the space is filled with the breath and sound of nature.