《岁寒三友 Sui Han San You》
作品简介:
本案是一所高端私房餐厅,是一个两层的商业铺面,一楼层高非常高是这个项目的优势,顺着岁寒三友这个有书香气息的名字延升,今古凤凰想通过唐风的木结构、柱梁建筑形体,用朴实无华的材质来表达盛唐的典雅与气度。入口处通过长长的斜坡走廊做出了空间的仪式感,一根胡桃实木柱子在水景中拔地而起,支撑起整体结构。在大厅接待处,今古凤凰利用原来空间的高度,在天花处做了个木结构造型,有意使前台区域压低,让此区域与客人之间的距离感拉近,达到空间比例的高度和谐与对比。 The project is an upscale restaurant serving private home-style cuisine. It's a two-storey space, with a high ceiling on the first floor, which is a great advantage. Designers adopted Tang-style wooden structures, beams and columns to construct the architectural framework, and utilized austere materials to create a magnificent elegance within the space. For the reception area at the lobby, the designers added a wooden structure to the ceiling, so as to lower the height of this area, eliminate the sense of distance from guests, and achieve the harmony and contrast of spatial proportions.