《新天汉时代滨江样板间 Era Riverside New Tianhan Show Room》
作品简介:
此次的设计,基于对生活的理解,从传统的风格中挣脱出来,主张流畅似水般的生活轨迹。并在此基础上,追求材料的自然与真实,功能的释放和表达的克制。 自然材料的选用,无疑贯彻了这一观点,力求呈现本身的质感,而不是质感之后的想象。空间构造以“方与圆”相互穿插运用,直线与曲线的交合,于硬朗之中融合了温润的个性。 设计中摒弃了多余的线条,只为了去让设计更好地融入进日常的生活中。打造一个极具生活真实感又具有美学创造力的居住氛围。 基于空间规划,产生了空间动线的梳理和重组。我们改变了原有建筑单一的垂直动线,用三层回字形步梯及玻璃电梯形成了生活区与社交活动区的动线转换,完成从“内收”到“外放”的交替。 不同于客餐厅的“外放”,卧室空间更强调“内收”。为了营造出静谧的氛围,房间内更多采用了木质元素。木质的温润,能提升整个空间温馨的感觉。 This design, based on the understanding of life, breaks away from the traditional style and advocates a smooth water-like life track. And on this basis, the pursuit of the material's natural and real, functional release and expression restraint. The choice of natural materials undoubtedly implements this view, and strives to present its own texture, not the imagination after the texture. The spatial structure is interspersed with the "square and the circle", and the intersection of the straight line and the curve combines the gentle personality in the toughness. The extra lines are discarded in the design, just to make the design better integrated into everyday life. Create a living atmosphere that is both realistic and aesthetically pleasing. Based on spatial planning, the combing and reorganization of spatial moving lines is generated. We changed the single vertical moving line of the original building, and formed a moving line conversion between the living area and the social activity area with a three-layered step-shaped step ladder and a glass elevator, completing the alternation from “receiving” to “external”. Different from the “outside” of the guest restaurant, the bedroom space emphasizes “admission”. In order to create a quiet atmosphere, more wooden elements are used in the room. The warmth of the wood enhances the warmth of the space.